Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Παρουσίαση του προγράμματος ICT στην Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Παρουσίαση του προγράμματος ICT πραγματοποίησε στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος και υπεύθυνος του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Eurovelo για την Ελλάδα Γιώργος Φαρφαράς κατά την διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) στις 9 Ιουνίου 2013.

H παρουσίαση έγινε σε περίπου 70 συμμετέχοντες από 25 χώρες, μια από τις μεγαλύτερες και πιο διεθνής συνελεύσεις της ECF, μια ποδηλατική οικογένεια που συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς προστέθηκαν 12 νέα μέλη στις τάξεις της από χώρες όπως την Ολλανδία, Κύπρο, Τουρκία αλλά και πιο μακρινές όπως Ταϊλάνδη και την Αυστραλία.
Ο αξιωματούχος για το ποδήλατο στην Μπρατισλάβα  Michal Feik καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην σλοβακική πρωτεύουσα για λογαριασμό του Δημάρχου Milan Ftacnik. Ενώ η πόλη ακολούθησε τη γενική τάση μετά την πτώση του Σιδηρούν Παραπετάσματος το 1989 στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δίνοντας προτεραιότητα στη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων, ο νέος δήμαρχος προσπαθεί να το αλλάξει και δίνει μεγάλη έμφαση στην προώθηση της ποδηλασίας. Ως πρώτο αποτέλεσμα, το μερίδιο του ποδηλάτου  αυξήθηκε κατά 50% κατά το 2011 – 2012, μέχρι και 1 με 1,5%
Το διακρατικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Νότια Ανατολική Ευρώπη (SEE) «Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας EuroVelo διαδρομής: Διαδρομή του Σιδηρούν Παραπετάσματος» και που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και με την συμμετοχή 5 οργανώσεων μελών της.

Περισσότερα για την Γενική Συνέλευση της ECF μπορείτε να δείτε εδώ:


και περισσότερες φωτογραφίες εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου