Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Η ποδηλατική διαδρομή "Σιδηρούν Παραπέτασμα" στο Cyclingspot Mountain Bike Cup


Στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας (XCΟ) Cross Country Olymp. στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Γ. Φαρφαράς, εκπρόσωπος της ΜΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ που υλοποιείτο ευρωπαϊκό έργο: "Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας EuroVelo διαδρομής: "Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα"( Iron Curtain Trail ) στα πλαίσια του Cyclingspot Mountain Bike Cup, μια σειρά έξι αγώνων ορεινής ποδηλασίας για ανεξάρτητους αθλητές. 

Ο αγώνας οργανώθηκε  από το Cyclingspot, σε συνεργασία με τους Μαχητές Πεύκων στο Πλατανόρεμα, σε μια πανέμορφη περιοχή για τους ποδηλάτες και τους θεατές. Ο Γ. Φαρφαράς, υπεύθυνος του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου EuroVelo για την Ελλάδα αγωνίσθηκε με την ομάδα και το ποδήλατο του Action Bike Club και με τα χαρακτηριστικά του EuroVelo 13, της ποδηλατικής διαδρομής "Iron Curtain Trail - Σιδηρούν Παραπέτασμα".Πριν και μετά τους αγώνες, αθλητές και θεατές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για  για τις δράσεις  που υλοποιεί για το ευρωπαϊκό έργο με τίτλο: "Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας EuroVelo διαδρομής: "Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα"( Iron Curtain Trail ).


Το πρόγραμμα Iron Curtain Trail αφορά τη σύνδεση περιοχών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με μία ποδηλατική διαδρομή μεγάλης απόστασης και την ανάπτυξη και προώθηση της διαδρομής EuroVelo 13. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe - SEE), εταίρος από την Ελλάδα είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση “ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία”.Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου