Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Επίσημα εγκαίνια της διαδρομής EuroVelo 13 στα σύνορα Αυστρίας και Ουγγαρίας

Στις 19 Αυγούστου 2014 θα εγκαινιαστεί επίσημα το τμήμα της διαδρομής EuroVelo 13 στα αυστροουγγρικά σύνορα κατά την διάρκεια της 25ης επετείου του Πανευρωπαϊκού Πικνικ, μιας συμβολικής εκδήλωση για την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Την εκδήλωση θα ακολουθήσει ένα διεθνές ταξίδι ποδηλασίας και φεστιβάλ που οργανώνεται από την Συμμαχία για την Ποδηλασία της Ουγγαρίας.

Η διαδρομή ακολουθεί ως επί το πλείστον το χαμηλής κυκλοφορίας ασφαλτοστρωμένο δημόσιο οδικό δίκτυο κατά μήκος του παλιού Σιδηρού Παραπετάσματος, περνώντας τα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας αρκετές φορές. Η ποδηλατική εκδρομή επιχορηγείται από το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του έργου  Iron Curtaın Traıl και της τοπικής σιδηροδρομικής εταιρείας GySEV Zrt.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει από δύο προορισμούς το πρωί της 19 Αυγούστου 2014: από το Sopron και το Letenye της Ουγγαρίας κοντά στο σύνορα Κροατίας - Σλοβενίας - Ουγγαρίας. Οι δύο ομάδες θα ποδηλατήσουν δύο ημέρες τη νέα διαδρομή EuroVelo  και θα συναντηθούν στο Szentgotthárd στις 20 Αυγούστου όπου θα γιορτάσουν την έναρξη της διαδρομής. Τις τις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρξουν μονοήμερες εκδρομές που θα πραγματοποιούνται από το Szentgotthárd στην Αυστρία, στη Σλοβενία​​, καθώς και στην περιοχή Őrség της Ουγγαρίας, ενώ αργά το απόγευμα και το βράδυ θα φιλοξενηθούν συζητήσεις, αναγνώσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ιστορία του Σιδηρού Παραπετάσματος.

Περισσότερα: https://www.facebook.com/pages/EuroVelo13-ATHU-opening-tour/1455171044727202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου